5 consells per afrontar les PAU amb èxit

D’aquí poc menys de 3 mesos, milers d’estudiants de Catalunya us haureu d’enfrontar a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Des d’Accés Acadèmia sabem que des d’ara que us esteu preparant, fins a la finalització dels exàmens, els i les alumnes viviu etapes de nerviosisme i incertesa… Ja que sou conscients que, d’alguna manera, aquests exàmens determinaran en certa forma el vostre futur.

Per aquest motiu, us hem preparat algunes tècniques i consells que ús serviran per afrontar la Selectivitat amb èxit i màxima tranquil·litat.

  1. Estar al dia dels continguts i dels criteris d’avaluació

És important estar al dia dels continguts avaluables per no estudiar temaris equivocats; però, a la vegada, també és important tenir clars quins són els criteris d’avaluació de cada assignatura per tal de poder orientar els esforços cap a la direcció correcta.

  1. Dissenyar un pla d’estudi

Dissenyar un pla d’estudi i elaborar bons apunts durant el curs és primordial per portar al dia les assignatures. Si disposeu d’uns bons apunts de cada matèria, i teniu marcats els continguts que poden sortir als exàmens de Selectivitat, pot ser molt útil per estudiar-los millor.

  1. Practicar molt

El consell més rellevant és aquest. Practicar molt. Practicar, practicar, practicar i tornar a practicar amb exàmens d’anys anteriors. Reunir exàmens d’altres anys per tenir una visió completa del tipus de preguntes que plantejaran a les Proves d’Accés a la Universitat us pot donar un gran suport per afrontar-les sobretot amb tranquil·litat de saber «més o menys» què us trobareu.

  1. Apuntar-vos tots els dubtes

També és recomanable crear una llista amb els consells dels professors i una altra amb els dubtes que puguin sorgir a l’hora de preparar amb antelació les proves. Això us permetrà treballar amb més marge de maniobra i dedicar més forces a aquells punts més febles del temari.

  1. Assumir les vostres mancances

I per últim, us recomanem que accepteu la realitat i tingueu clares aquelles assignatures que són més dificultoses per vosaltres per poder-les treballar millor.

INFORMACIÓ RELLEVANT SOBRE LES PROVES PAU 2022

La convocatòria ordinària de les proves d’accés a la universitat (PAU) està prevista per al 14, 15 i 16 de juny, mentre que la convocatòria extraordinària de la selectivitat 2022 es farà el 6, 7 i 8 de setembre.

A diferència d’anys anteriors, enguany els exàmens tornaran a fer-se en tres dies i no en quatre com es feien com a mesura per la covid.

Horaris

Calendari i terminis

On preparar les Proves d’Accés a la Universitat?

A Accés preparem el temari de la Selectivitat amb garanties. Un 95% de l’alumnat supera les proves sense problemes cada any segons el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; però no s’ha d’oblidar el 5% restant que no té tanta sort, o tots aquells que tot i aprovar no obtenen la nota que voldrien. A Accés tenim cursos específics de preparació de les PAU