Guia completa sobre les proves de Selectivitat 2023 a Catalunya: Tota la informació que necessites saber

La Selectivitat, coneguda com a Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, és un moment crucial per als estudiants que han completat el seu batxillerat i desitgen accedir a la universitat. L’any 2023 porta amb si un seguit d’actualitzacions i canvis en les proves, i aquest article t’informarà de tots els detalls rellevants. Amb una comprensió clara de com funcionen les proves de Selectivitat, estaràs millor preparat per afrontar aquest repte acadèmic amb èxit.

Què són les Proves d’Accés a la Universitat (PAU)?

Les Proves d’Accés a la Universitat són un conjunt d’exàmens que s’administren anualment als estudiants de batxillerat de Catalunya. Aquestes proves són requisit imprescindible per a l’accés a la majoria de graus universitaris i tenen com a objectiu avaluar els coneixements adquirits durant l’etapa de batxillerat.

Dates i organització de les proves de Selectivitat 2023

Les proves de Selectivitat 2023 a Catalunya es realitzaran en dues fases. La primera fase, anomenada fase general, se celebrarà els dies 7, 8 i 9 de juny de 2023. En aquesta fase, els estudiants hauran d’examinar-se de les assignatures comunes, com ara Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura, i Llengua Estrangera. La segona fase, coneguda com a fase específica, tindrà lloc entre el 14 i el 16 de juny, i permet als estudiants triar les assignatures de la branca de coneixement relacionades amb els seus futurs estudis universitaris.

Novetats i canvis en les proves de Selectivitat 2023

En l’edició de Selectivitat 2023, s’han introduït alguns canvis significatius. En primer lloc, s’ha afegit una nova assignatura a la fase general: Història de la Filosofia. Aquesta matèria pretén avaluar els coneixements filosòfics dels estudiants i promoure la reflexió crítica.

A més, s’ha implementat una modificació en el pes de les notes de les assignatures de la fase específica. Ara, la nota de la fase específica tindrà un pes del 40% en la qualificació final, mentre que la nota de la fase general tindrà un pes del 60%.

Preparació per a les proves de Selectivitat 2023

Per afrontar amb èxit les proves de Selectivitat, és crucial una adequada preparació. Els estudiants han de començar amb prou antelació i establir un pla d’estudi estructurat que els permeti revisar els continguts de manera efectiva.

Aconsegueix l’èxit a les proves de Selectivitat amb les nostres classes especialitzades: Prepara’t amb l’acadèmia Accés!

Aprofita aquesta oportunitat per aconseguir l’èxit a les proves de Selectivitat amb les nostres classes grupals de repàs! Amb només una setmana restant, és el moment perfecte per fer un últim esforç i consolidar els teus coneixements en les assignatures clau.

Oferim una varietat d’opcions perquè puguis triar les matèries que necessitis revisar. El dilluns, cobrirem Filosofia de 9h a 11h, seguit de Català i Castellà de 11h a 13h. El dimarts, tindràs l’oportunitat de repassar Història de 12h a 14h, seguit de Català i Castellà de 15h a 17h, Biologia de 10h a 12h i Anglès de 17h a 19h. El dimecres, oferim una sessió de Química de 16h a 18h, i el dijous, podràs repassar Economia de l’Empresa de 16h a 18h.

Cada classe té una durada de dues hores i el preu fix és de 25€. Recorda que es requereix un mínim de tres alumnes per a cada grup.

No ho dubtis més i apunta’t a les classes que t’interessen a través del nostre enllaç directe de WhatsApp a les històries. Aprofita aquest últim esforç per aconseguir els millors resultats a les proves de Selectivitat!