El meu fill/a necessita classes de reforç escolar?

Els pares som una part essencial en l’educació dels nostres fills, però a vegades, l’excessiva càrrega que comporten les tasques escolars, poden fer-vos sorgir dubtes de si els petits de la casa necessiten realment classes per a reforçar els coneixements adquirits a l’aula, o no.

Avui, en aquest article, volem donar-vos alguns consells per ajudar-vos a detectar si el vostre fill o filla necessita reforç escolar perquè sabem que molt sovint, fins que no tenim al davant un mal resultat acadèmic, no ens n’adonem que potser hauriem pogut posar-hi remei abans.

Detecta si el teu fill/a necessita reforç amb aquests 4 tips!

  1. Pèrdua de motivació: Si notes que el teu fill/a perd l’interès per aprendre, i fer les tasques escolars es converteix en un conflicte diari, pot necessitar reforç escolar.
  1. Ritme lent d’aprenentatge: Hi ha nens/es que tenen un ritme d’aprenentatge més lent. Això, en cap cas és negatiu, cada nen assimila els continguts d’una manera diferent, per això podria necessitar que els continguts se li introduïssin de forma individual per a poder integrar-los millor.
  1. Distracció o avorriment: Un altre factor a tenir en compte, és la distracció excessiva o l’avorriment. Si t’avisen de l’escola que el teu fill/a habitualment perd el fil de la classe i s’avoreix, podria voler dir que no té el mateix ritme d’aprenentatge que la resta d’alumnes i rendeix menys. Amb classes de reforç adaptades al seu ritme concret, es pot solventar. 
  1. Falta d’hàbit d’estudi: I l’últim indicador del que volem parlar, és la falta d’hàbit d’estudi. És molt comú que després de l’escola els nens/es no tinguin un hàbit d’estudi marcat, la qual cosa suposa un problema a l’hora d’afrontar els exàmens i les tasques diàries. En un cas així, el reforç escoltar també és una opció a tenir en compte.

Llegint aquest article has pogut identificar si el teu fill/a necessita reforç escolar? Si decideixes apuntar-lo a classes de reforç, compta amb nosaltres!

Per què Accés Centre Acadèmic?

A la nostra acadèmia, les classes de repàs de primària estan enfocades principalment en formar la base acadèmica dels infants d’entre sis i dotze anys; aquesta, és una etapa decisiva perquè assoleixin els coneixements fonamentals per ser estudiants competents i assegurar el futur acadèmic. 

Durant aquests sis anys d’ensenyament que dura l’escola es treballen diferents àrees com la comprensió lectora; l’expressió oral i escrita; la comunicació audiovisual i les tecnologies de la informació i comunicació, normalment en forma de projectes i espais cooperatius. L’avaluació sol ser contínua i global i encara que cada escola té un mètode educatiu propi, a Accés Centre Acadèmic ens caracteritzem perquè els nostres professors s’adapten al programa de cada centre. 

Pots descobrir tots els detalls dels nostres programes de reforç accedint a l’apartat “L’entrada a l’escola” de la nostra web.