Entrena la teva memòria!

Entrenar la nostra memòria no només ens ajuda a retenir molt millor la informació que aprenem diàriament també ens ajuda a millorar la nostra concentració a curt i llarg termini. Comptar amb una memòria sana depèn de diversos factors com l’edat, l’estrès, la dieta i la qualitat del somni. Però és molt important dedicar 15 minuts diaris per a realitzar algun tipus d’exercici que ens ajudi a contribuir amb la salut de la nostra memòria per això avui volem donar-te alguns consells per exercitar-la!!!

Entrena la teva memòria!

APRÈN CADA DIA

Proposa’t aprendre cada dia una cosa nova .Pots fer-ho llegint un llibre, navegar per internet o utilitzant Wikipedia. Cerca una paraula o un concepte nou i informa’t bé sobre el seu significat.

ESTUDIA UN IDIOMA

Probablement el millor mètode per a entrenar la teva memòria és aprendre un nou idioma. Incitar la ment a superar nous desafiaments fa el cervell surti de la seva zona de confort activant diverses regions de la ment.

Diversos estudis han demostrat que les persones que parlen 2 o 3 idiomes tenen major facilitat d’aprendre fins a 7 idiomes nous.

Descobreix els nostres cursos d’idiomes: https://acces.cat/cursos-didiomes/

MEMORITZA DADES SENZILLES

Un exercici més simple però igual d’efectiu és obligar-te tots els dies a memoritzar un número de telèfon, una direcció o els versos d’alguna cançó; I un dia a la setmana, repta’t a recordar que vas menjar o que vas fer un dia de la setmana anterior.

JUGA

Fes treballar el teu cap a través de jocs com el sudoku, puzles o mots encreuats.

Gràcies a les noves tecnologia disposem d’un ampli ventall de jocs per a exercir la memòria a través de les diferents aplicacions per a mòbils i tauletes.

I PER ÚLTIM…

POSA’T A PROVA!!!

  • Porta el rellotge de polsera al braç contrari al que estàs acostumat.
  • Utilitza el ratolí de l’ordinador amb la mà contrària.
  • En entrar en un lloc nou, fixa’t en els detalls de la decoració i enumera les persones que es troben al teu voltant. En sortir procura recordar tots els detalls memoritzats.
  • Aprèn una paraula nova i en menys d’un minut pensa en cinc paraules que comencen amb la mateixa lletra.
  • Cerca una foto o una imatge que t’agradi i pensa en 25 adjectius que la descrigui.

Ho intentaràs??? Ànims!