Estratègies decisives per pujar la teva nota a les PAU

Si et trobes en una situació on la teva nota d’admissió no et permet accedir al Grau Universitari desitjat o has perdut l’oportunitat en l’assignació de places, no et donis vençut. Hi ha opcions per aconseguir el teu objectiu i fer realitat el teu somni universitari. 

Com puc pujar la nota de les PAU?

Quan et trobes immers en aquest context que pot semblar desafiador, és vital mantenir una perspectiva optimista i recordar que sempre hi ha un camí al davant. En efecte, en aquesta situació, existeixen múltiples vies per superar aquest obstacle. Una alternativa concreta consisteix a presentar-te a la pròxima convocatòria de les proves d’accés universitari i posar tot el teu esforç per elevar la teva puntuació. Aquesta decisió t’obre un ventall d’opcions, proporcionant dues rutes possibles:

  1. Repetir totes les proves de les PAU: Això inclou tant la fase general com l’específica de les Proves d’Accés a la Universitat. Aquesta opció et brinda l’oportunitat de millorar en totes les àrees i augmentar la teva puntuació global.
  1. Presentar-te només a la part específica: Si ja has obtingut una bona puntuació a la fase general i vols mantenir-la, pots centrar-te només en la part específica i combinar-la amb la mitjana de batxillerat. Això podria ser especialment útil si t’has destacat en una àrea particular de coneixement.

És important tenir en compte que si aconsegueixes una puntuació inferior a la següent convocatòria, no has de preocupar-te excessivament, ja que la fase general sempre serà prioritzada amb la millor qualificació, independentment de la convocatòria. El més important és no perdre la determinació i continuar treballant per aconseguir els teus objectius.

No t’encallis, explora altres horitzons 

Encara que les places per als graus més sol·licitats puguin esgotar-se en la primera convocatòria, no et desanimis. Si no pots accedir al Grau desitjat en aquest moment, considera altres opcions relacionades i mantingues-te obert a la possibilitat de fer el salt en el futur.

Recorda que triar un Grau de la mateixa modalitat no és temps perdut, ja que moltes assignatures es poden convalidar. A més, si prefereixes assegurar-te un èxit en la primera convocatòria, pots comptar amb l’ajuda i la preparació de recursos com els cursos de PAU d’Accés. Amb determinació i orientació, pots superar aquests desafiaments i aconseguir el futur que somies a la universitat.