Horaris PAU 2021: Descobreix-los

Tot i que les Proves d’Accés a la Universitat no tindran lloc fins el mes de Juny (concretament del dia 8 al dia 11), el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ja ha anunciat a través del portal universitats.cat quins seran els horaris d’aquestes proves, sempre i quan la situació ho permeti, ja que l’any passat es van ajornar diferents vegades a causa de la pandemia mundial. 

http://universitats.gencat.cat/ca/pau/pau_dia_prova/horari_lloc_prova/

Les PAU 2021, en principi, arrencaran amb els primers exàmens de llengua castellana i literatura el dia 8 de juny, i seguiran amb totes les altres matèries els dies 9,10 i 11. Aparentment pot semblar una edició igual que les anteriors abans de la Covid-19, però no és així. Igual que l’any passat, la comissió organitzadora de les PAU ha dividit els horaris de les proves en tres franges per evitar aglomeracions d’estudiants i minimitzar el risc de contagi.

També igual que l’any passat, amb motiu de la situació actual, les proves serien a les 9, a les 12 i a les 15 hores. I durant la primera franja es farien els exàmens de la matèries que tenen més estudiants, ja siguin comunes o de modalitat. I tots ells duraran una hora i mitja, amb un descans de 30 minuts entre ells. Tal com informen a la pàgina oficial: “L’article 6.3 de l’Ordre ECD/1941/2016, de 22 de desembre, estableix que ha d’haver-hi un descans de  30 minuts  entre  exàmens. Aquest  període no es pot  computar per ampliar el temps de realització de l’examen si ets alumne/a amb necessitats educatives específiques. Per aquest motiu canvia l’horari de la prova si t’examines en els tribunals ordinaris.

A més, també s’establirà un tribunal exclusiu per als/a les alumnes amb  TDA/TDAH i altres  trastorns d’aprenentatge. Aquest tribunal tindrà lloc els mateixos dies que el tribunal ordinari, però serà exclusiu per a aquest alumnat. Si t’examines a aquest tribunal gaudiràs de 30 minuts més per a cada examen.

També has de tenir en compte que si només t’examines de matèries de la fase específica, t’has de presentar igualment per la comprovació de dades 30 minuts abans de la primera prova.

Com ja hem dit en altres ocasions, al blog d’Accés podreu trobar les novetats i canvis que vagin sorgint al respecte, ja que disposem de cursos específics relacionats amb les PAU, i és per això, que tota la informació sobre les Proves d’Accés a la Universitat ens preocupa tant com a vosaltres!