Prematrícula a les PAU

El proper dia 17 de febrer del 2023 comença el període per fer la prematrícula de les Proves d’Accés a la Universitat pels estudiants de 2n de batxillerat a Catalunya. Aquest tràmit, previ a la matrícula oficial de la Selectivitat, es podrà dur a terme fins el dia 1 de març de 2023. Avui, des d’Accés Acadèmia us expliquem què és la prematrícula, com has de fer-la i altres dades d’interés. Segueix llegint per descobrir-ho tot.

La prematrícula és el pas previ a la matrícula definitiva que tots els i les estudiants que es vulguin presentar a la convocatòria prevista pels dies 7, 8 i 9 de juny han de realitzar obligatòriament. 

La prematrícula és un tràmit important ja que algunes de les decisions que s’han de prendre no es podran fer enrere més endavant. A la prematrícula caldrà indicar: Centre de secundària on s’està estudiant batxillerat i matèries a examinar-se. Sobre aquest segon punt, cal tenir en compte la següent informació:

La fase general obligatòria que consta de cinc exercicis:

  • Llengua catalana i literatura
  • Llengua castellana i literatura
  • Llengua estrangera
  • Història
  • Matèria comuna d’opció a triar entre:  Llatí, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Fonaments de les arts

I la fase específica de caràcter voluntari es poden escollir un màxim de tres matèries de modalitat d’entre les següents: 

Anàlisi musical, Biología, Ciències de la terra i del medi ambient, Cultura audiovisual, Dibuix artístic, Dibuix tècnic, Disseny, Economia d’empresa, Electrotècnia, Física, Fonaments de les arts, Geografia, Grec, Història de l’art, Història de la filosofia, Literatura castellana, Literatura catalana, Llatí, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Química i Tecnologia industrial.

Les matèries comunes d’opció també poden ser objecte d’examen en la fase específica, sempre que no hagin estat triades a la fase general.Un cop feta la prematrícula a través d’aquest enllaç amb l’usuari i contrasenya corresponents, en els terminis indicats, i un cop superat el batxillerat, caldrà fer la matrícula definitiva per poder fer la prova.