Què fer després de l’ESO?

Escollir el futur mai és un camí fàcil. Quan acabis l’ESO, serà el moment de decidir si vols continuar estudiant, o si vols començar a treballar. Per això és important no prendre una decisió precipitada i informar-se bé de totes les opcions que poden existir en funció de l’objectiu final que tinguis. Per aquest motiu, des d’Accés Acadèmia volem parlar-vos del procés d’escollir la trajectòria després de l’Escola Secundària Obligatòria. En aquest article, trobaràs 3 opcions a escollir després d’aquesta etapa.

3 opcions per escollir després de l’ESO

Batxillerat

Si vols continuar estudiant, per accedir a estudis superiors, sigui la Universitat o un Cicle Formatiu de Grau Superior, el batxillerat és el camí que has d’escollir. Aquesta titulació, que té una durada de dos cursos, et servirà per agafar base i decidir en què et vols especialitzar.

Actualment hi ha 3 tipus de batxillerat: Arts (via d’arts plàstiques, imatge i disseny i via d’arts escèniques, música i dansa), humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia.

Formació professional (FP)

La formació professional és una altra de les opcions possibles. Aquesta, et permet arribar sl món laboral més ràpid, però amb la formació corresponent. Els FP, s’organitzen per famílies professionals i els seus ensenyaments s’ordenen en: itineraris formatius específics, programes de formació i inserció (PFI) i cicles formatius de grau bàsic, mitjà i superior, on també hi ha cursos d’especialització per aprofundir coneixements després d’haver cursat un cicle formatiu.

Incorporar-te al món laboral

.I si després de l’ESO vols començar a treballar, també és possible. Els 16 anys és l’edat mínima per començar a treballar al nostre país. En aquest cas, et recomanem que busquis assessorament per aprendre a per fer un currículum i una carta de presentació (recursos que et serviran per trobar un lloc de treball), per saber on pots cercar feina, o simplement per aprendre la definició de conceptes bàsics del món laboral com ara el salari, contracte de treball, drets laborals… I altra informació d’utilitat.

Vine a Accés!

Si et trobes en aquesta etapa des d’Accés podem fer molt per tu. Entra a la nostra web i descobreix els nostres cursos: acces.cat