Quins són els graus del futur?

Avui és el Dia Internacional del Futur i és per això, que a Accés Centre Acadèmic volem parlar-vos de quins són els graus universitaris del FUTUR. Si has d’escollir grau i encara no ho tens clar, aquest article t’interessa. Continua llegint.

Biomedicina

Encara que aquest ja era un grau existent, després de la Covid-19 biomedicina s’ha convertit en una disciplina amb molt de futur. Cada vegada són més estudiants els que tenen inquietud per formar-se i arribar a treballar en la investigació de nous fàrmacs i vacunes.

A més, a Catalunya hi ha prop de 1000 empreses que es dediquen al sector biomèdic i moltes altres en camí. És un sector amb creixement. Trobar feina, no serà un problema!

Mitjans digitals i màrqueting

Fins fa ben poc, els «mitjans digitals» només podien estudiar-se després de la universitat, amb titulacions de postgrau o màster universitari. Eren una extensió a graus com Publicitat i Relacions Públiques, Màrqueting, Periodisme, Comunicació…

Ara, això ja no és així; Les xarxes socials i el món digital forma part del nostre dia a dia i això no podia deixar de veure’s reflectit a les universitats del país.

Per això, si t’apassiona el món del social media i tot el que l’envolta, ara ja t’hi pots dedicar! Cada vegada més empreses agafen consciència de la importància que té i això fa que el mercat laboral d’aquest sector estigui creixent moltíssim.

Intel·ligència artificial

Si parlem de futur, probablement aquest és el grau per excel·lència. El grau en intel·ligència artificial pretén obrir les portes a una disciplina de futur i adquirir coneixements i desenvolupar habilitats en àrees com ara:

Assistents conversacionals, traducció automàtica, robòtica col·laborativa, visió, conducció autònoma, Big Data i anàlisi de dades, xarxes neuronals profundes, raonament automàtic i realitat virtual i augmentada… I un llarg etcètera.

Quant a la inserció laboral, «existeix actualment una àmplia demanda d’ocupació que continuarà creixent en el futur», segons la Universitat del País Basc.

Ciència i enginyeria de dades

El grau en Ciència i Enginyeria de Dades respon a la necessitat de formar professionals experts en anàlisi i enginyeria de dades, amb una base matemàtica i habilitats pròpies de l’enginyeria que els permetin modelitzar i resoldre problemes complexos.

Segons la UPC, és un àmbit de treball emergent amb aplicacions tan diverses com ara l’analítica financera, l’estudi de fenòmens físics, el comerç electrònic, les ciutats intel·ligents, la informàtica biomèdica, la genòmica, entre d’altres.

Teràpia ocupacional

I per acabar, volem parlar-vos de Teràpia ocupacional. Aquest grau és relativament nou i molt necessari.

L’objectiu d’aquesta disciplina és promoure la salut i el benestar, prevenint la deterioració dels pacients i desenvolupant o ajudant-los a entrenar les seves capacitats perquè recuperin la seva independència i autonomia personal.

Amb una formació com a terapeuta ocupacional es pot treballar fins de l’àmbit sociosanitari tant públic, com privat.

A Accés fem reforç universitàri

Informa’t dels nostres cursos aquí: https://acces.cat/universitats/