Quines notes de tall que han pujat?

Com ja us vam explicar en un dels nostres darrers articles al blog d’Accés, aquest any la selectivitat a Catalunya ha estat tot un èxit. Un 96,77% dels estudiants catalans que han fet les Proves d’Accés a la Universitat han aprovat amb una nota mitjana que va del 6,633 al 6,862 i això fa que la nota de tall hagi variat en alguns casos. 

A més, com cada any, hi ha carreres que per alta demanda i/o per les poques places disponibles que hi ha, veuen com la seva nota de tall augmenta considerablement. Vols saber quines notes de tall han pujat aquest 2021? Continua llegint! 

Els 5 graus amb una nota de tall més alta

Aquest any, els graus universitaris que tenen una nota més alta per poder-hi accedir són ADE, Medicina, Infermeria i Enginyeria Informàtica.

  • ADE: A la UB la nota ha pujat a un 9,646, gairebé un punt més que en l’any anterior. A la UPF, on ja era la nota més alta, puja unes dècimes fins l’11,652 i, a la UAB, ja es situa per sobre dels 10 punts.
  • Medicina: En aquesta carrera ja es necessita una nota molt alta per entrar, però tot i així, aquest any encara ha patit un creixement. Per accedir al campus Clínic de la UB es necessita un 13,146 i per accedir a la UVic es necessita un 12,390.
  • Infermeria: Dels 17 centres que s’imparteix aquest grau a Catalunya, en dotze ja es demana més d’un 10, en cinc més d’un 11 i al campus Clínic de la UB la nota d’accés és d’un 12,465.
  • Enginyeria Informàtica: A la UPC i a la UB el límit s’ha situat per sobre dels 10 punts, però la pujada de les notes de tall en aquest grau també ha augmentat a la UdG, UdL, URL i al campus de Vilanova i la Geltrú de la UPC.

Has de Preparar-te per la convocatoria extraordinària de Setembre? Fes un intensiu a Accés! Et prepararem per superar les PAU amb els millors resultats i complir el somni d’entrar a la Universitat! Informa-te’n! sense compromís.