Tot el que has de saber sobre les PAU!

Si ets alumne/a de 2n de Batxillerat i has decidit inscriure’t a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Si ets alumne/a d’un Cicle Formatiu de Grau Superior i vols fer les PAU per accedir a la Universitat. Si et presentes a les PAU per lliure sense anar a cap institut. Si l’última vegada que vas fer les PAU no vas aprovar i vols repetir les proves. O si has aprovat però vols pujar nota, aquest article t’interessa, perquè t’explicarem tot el que has de saber sobre la Selectivitat 2020.

Primer de tot, has de saber que enguany encara no se saben les dates exactes de les proves, però si tot va segons el previst, els exàmens tindran lloc la primera setmana de juny. Tots aquells que no tinguin sort durant la primera convocatòria, o que pel motiu que sigui no puguin realitzar les proves al Juny, podran tornar a presentar-se en una segona oportunitat al setembre.

Una altra dada a tenir en compte són les ponderacions. Aquest any han canviat una mica: Les matèries que els anys anteriors ponderaven un 0,1 a la fase específica s’han reduït a la mínima expressió. I les assignatures que ho fèien amb 0,2, han augmentat de forma exponencial.

És important tenir molt en compte les ponderacions a l’hora de triar quina matèria de modalitat escollir a cada fase de la Selectivitat (General i Específica), perquè una mala decisió et pot dificultar l’accés a un grau. 

Per decidir-ho, el millor és consultar la taula de ponderacions de les universitats ja que no totes segueixen el mateix patró. Una universitat concreta pot valorar com a més important que t’hagis examinat de Biologia i no de Química per formar part d’un dels seus Graus, i una altra ho considerarà al revés. Per tant, més enllà del dubte d’examinar-te d’una assignatura o d’una altra a la selectivitat, també és important preguntar-se a quina universitat t’agradaria estudiar.

Una bona solució per aconseguir la nota que desitges és comptar amb nosaltres per aquests mesos de preparació; A Accés tenim cursos específics per ajudar-te a treure el màxim rendiment de tu mateix als exàmens.

Demana’ns informació sense compromís i te n’informarem!