PAU 2022: 96,91% d’aprovats

Ara que ja fa més de dues setmanes de la Selectivitat, ja podem valorar-ne els resultats a nivell general. Segons ha informat el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya: 

Un 96,91% dels 31.987 estudiants catalans que es van presentar a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) els passats 8, 9, 10 i 11 de juny han aconseguit aprovar-les, i la nota mitjana que s’ha obtingut (de la part general) és de 6,85, una mica per sobre de la del 2021, que va ser de 6,84. 

Fase específica, èxit d’aprovats!

Pel que fa a les notes mitjanes de la part específica i altres matèries, podem dir que les llengües s’emporten clarament el podium: En destaca la d’alemany amb una mitjana de 8,49, seguida de l’anglès i el francès amb un 7,49. En el cas de la llengua i literatura catalanes la nota mitjana ha estat de 7,08 i la de llengua castellana, de 6,54.

Aquestes bones qualificacions signifiquen que la majoria dels alumnes de batxillerat que han realitzat les PAU podran accedir a la universitat sense problemes tenint en compte que la nota mitjana d’accés a la universitat, que es calcula amb el 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU.

Qui ha obtingut la millor nota?

En total hi ha hagut dos alumnes que han obtingut un 10: Un de Sabadell i una altra de Sant Vicenç dels Horts; I 1.409 estudiants (853 noies i 556 nois) rebran les distincions de les PAU en obtenir una nota igual o superior a 9.

Gràcies per confiar en nosaltres!

Des d’Accés, volem felicitar per les bones qualificacions obtingudes per part dels nostres alumnes i agraïr-vos un cop més la confiança dipositada amb l’acadèmia. Els millors èxits en aquesta nova etapa que comença!