5 consells per preparar un examen oficial d’un idioma

Són moltes les raons que ens poden portar a voler o necessitar a preparar un examen oficial d’un idioma. Però principalment sol ser per acreditar el teu nivell davant d’algun canvi important a la teva vida: Que hagis d’entrar a la Universitat, que hagis aconseguit un nivell superior al que tenies i vulguis acreditar-ho, que ho necessitis per optar a una feina millor… 

Però, sigui quina sigui la raó, com dèiem, aquests exàmens serveixen bàsicament per certificar el teu coneixement davant de l’idioma. Per això, des d’Accés Acadèmia, volem donar-te 5 consells perquè el teu examen oficial, sigui de l’dioma que sigui, et surti rodó.

Normalment aquests examens es divideixen en diferents parts: expressió oral, expressió escrita, comprensió auditiva i comprensió lectora. Per això et recomanem com a 1r punt que preparis un bon planning d’estudi. Organitza bé aquests 4 punts (o els que siguin) i dedica un temps concret a cada part. D’aquesta manera prepararàs cada part per igual i el dia de l’examen aniràs segur de la mateixa manera a tots els exercicis. 

Si fas el planning correctament, podràs començar a estudiar amb suficient temps per a no haver de fer una mataró abans de l’examen. Això et permetrà no estar abogiat, però també realitzar descansos amb freqüència que et permetràn afrontar l’estudi d’una manera més relaxada.

Un altre consell que et donem és que et gravis parlant en l’idioma en qüestió. D’aquesta manera seràs conscient del teu propi accent i pronunciació i podràs perfeccionar la teva expressió oral per a aquesta part de l’examen.

Encara que no tingui a veure directament amb l’estudi, també et recomanem dormir bé, ja que durant el somni s’assimila tot el que hagis estudiat durant el dia. 

A més, també és important alimentar-se de manera equilibrada; Evitar la cafeïna, i moderar el consum de sucre. 

“Mens sana in corpore sano”

I per últim et recomanem que preparis un esquema dels temes principals, ja que en aquests exàmens mai falta la gramàtica. A més, els esquemes et serviran per a realitzar un repàs general el dia abans de l’examen i sense necessitat d’haver de rellegir tota la informació.

Esperem que aquests consells et puguin servir. Però, també volem dir-te que el més important de tot és: confia en tu mateix. Si ho fas conveçut, és impossible que no surti con desitges. 

Aprèn idiomes a Accés!

La nostra acadèmia compta amb professors natius i bilingües què faran que aconsegueixis una immersió lingüística ràpida i et trobis el més comode possible aprenent l’idioma que desitgis. A més la nostra metodologia es basa 100% en alumne oferint-li tot allò necessari per assolir els objectius del curs. T’agradaria formar part d’Accés? Truca’ns o envia’ns un correu a info@acces.cat i t’informarem sense compromís de tot el que necessitis saber!