Tècniques per estudiar sense ganes

És una realitat. Haver d’estudiar i no tenir-ne ganes ens ha passat a tots. Però, “Roma no es va construir en un sol dia”. Amb això et volem dir que avui no has de fer-ho tot. Només amb un maó ja hauràs fet un gran pas. “Així és com es construeix un imperi».

Quines són les tècniques que et poden servir si has d’estudiar i no en tens ganes? Segueix llegint per descobrir els 5 consells per estudiar sense ganes que et donem des d’Accés Acadèmia.

1) COMENÇA PER UN BORRADOR: No has de fer-ho perfecte, comença fent 4 apunts en un borrador. Això t’ajudarà a anar refrescant idees, encara que no les treballis amb profunditat.

2) NO FER-HO TOT A LA VEGADA: Deixa de dividir el teu potencial fent moltes tasques alhora. La multitasca no és una bona opció en aquests casos. Si no tens ganes d’estudiar, això només provocarà que en tinguis menys. Et cansaràs i no retindràs bé els continguts importants. Per això et recomanem que cada dia et marquís un objectiu i intentis assolir-lo, però no ho vulguis fer tot de cop.

3) A QUINA HORA ETS MÉS PRODUCTIU?: Prova d’estudiar a diferents hores del dia durant unes setmanes i analitza les teves millors hores d’estudi. Si hi ha alguna hora on siguis més productiu que en una altra, intenta estudiar sempre dins d’aquell horari per obtenir els millors resultats.

4) SI ESTAS CANSAT, CANVIA: Quan estiguis més cansat o et notis sense energía, opta per fer un canvi. Fes algun exercici pràctic per evitar pensar tan.

5) FES-TE APUNTS SENZILLS: Menys és més. Si tens tendència a posar poques ganes a l’estudi, fes-te apunts senzills i retindràs molt millor el que hi posa.  

Si després d’aquests petits consells per estudiar quan no en tens ganes encara segueixes desmotivat per avançar, vine a Accés!. T’ajudem a preparar tot allò que neccesitis. Pots consultar tot el que preparem accedint al següent enllaç: https://acces.cat/