Fer les PAU amb una assignatura suspesa

Font: elnacional.cat

Batxillerat en tres cursos en lloc de dos i fer la Selectivitat amb una assignatura suspesa. Aquestes són les dues mesures excepcionals més destacades del nou esborrany del decret que regularà els estudis de Batxillerat, adaptant-se al marc de la nova llei d’Educació, la Lomloe. 

Totes dues són mesures excepcionals, per les quals els alumnes hauran de complir una sèrie de condicions i comptar amb el vistiplau de l’equip de professors, segons informa el diari El País. 

Es podrà continuar passant del primer curs al segon amb un màxim de dues matèries suspeses pendents, com fins ara, a segon, «excepcionalment», l’alumne es podrà titular i per tant fer la Selectivitat amb una matèria pendent. Però abans, l’equip docent haurà d’haver considerat que l’alumne…

  • Ha assolit tots els objectius de l’etapa
  • No ha faltat a classe de manera «continuada i no justificada»
  • Que s’hagi presentat als exàmens de la matèria
  • Que s’hagi presentat la prova extraordinària
  • I que la seva classificació mitjana dels dos cursos de Batxillerat, també incloent-hi la matèria suspesa, arribi, almenys, a un cinc. 

Batxillerat en 3 anys

Una altra de les grans novetats és el fet que els alumnes es puguin organitzar el batxillerat en tres anys acadèmics. Aquesta possibilitat s’haurà de concretar a cada autonomia, i es permetrà en aquestes situacions: 

  • Que els alumnes estiguin cursant al mateix temps cursos professionals de música o «acreditin la consideració d’esportista d’alt nivell o d’alt rendiment».
  • Que necessitin una «atenció educativa diferent de l’ordinària per presentar alguna necessitat específica de suport educatiu».
  • O que al·leguin altres circumstàncies que, segons les autoritats educatives de cada autonomia, «justifiquin l’aplicació d’aquesta mesura». 

Està previst que l’esborrany del nou decret s’aprovi en les properes setmanes, després que les autonomies i organismes com el Consell Escolar de l’Estat es pronunciïn al respecte.

T’agradaria estar al dia de totes les novetas respecte aquests temes? Segueix-nos a les nostres xarxes socials i t’informarem de totes les novetats que vagin sorgin perquè no et perdis cap detall!!!

Has de Preparar-te les PAU? Contacta’ns sense compromís!