5 consells per tele-estudiar a casa

Els últims mesos ens hem hagut d’acostumar al teletreball i a la formació en línia. Aquestes dues pràctiques registren avui índexs altíssims respecte a fa només uns mesos, ja que la pandèmia ha canviat la nostra manera de viure. Molts de nosaltres hem hagut de substituir les aules per un racó de casa i un portàtil sense tenir-hi elecció, i com que aquesta pràctica és totalment nova per la majoria, des d’Accés volem donar-te 5 tècniques per no cometre errors que poden conduir-te al fracàs.

1. Respecta l’horari

Com no ens hem de desplaçar, els hàbits canvien. Ja no cal que ens llevem abans o que sortim abans de casa per arribar a l’hora a l’escola, l’Institut o la Universitat, perquè tenim l’ordinador només a 2 passes de nosaltres. Però és important seguir una rutina encara que ens quedem a casa treballant o estudiant.

2. Planifica’t l’estudi

Més enllà de l’horari, també és imprescindible que planifiquis les teves hores d’estudi marcant-te objectius concrets i assolibles. Fins i tot pots escriure’ls per seguir-los i pots marcar-los com a fets quan els tinguis assolits.

Organitzar el teu temps d’estudi en funció de l’assignatura i, sobretot, de la teva dificultat per a interioritzar conceptes és quelcom molt important.

També és important que dins del planning incloguis breus moments de descans per cada hora d’estudi. Això t’ajudarà a desconnectar i concentrar-te millor.

3. Crea un espai

Moltes vegades tenim la temptació de fer la classe des del sofà del menjador. Però seguir amb atenció una classe en línia és encara més complicat que seguir una classe presencial. I si a això li sumes que estàs connectat des de la cuina o el menjador tens moltes més probabilitats de perdre el fil amb qualsevol distracció. Si pots i disposes d’una habitació per fer-ho, et recomanem que creïs un espai on treballar concentrat i en silenci.

4. Separa oci i formació

A casa no tenim ningú que ens digui què podem fer i què no. Per això, moltes vegades caiem a la temptació de consultar whatsapp, Instagram o els últims vídeos de TikTok… Però això l’únic que fa és distreure’ns. Evita distraccions per a avançar més mentre estudies. A més, si optimitzes les teves hores tindràs més temps per l’oci.

5. Segueix en contacte amb companys i professors

Que hagi canviat el mètode d’estudi a causa de la situació actual, no significa que hàgem de perdre el contacte amb els companys ni professors. Els professors i professores continuen estant a la teva disposició davant qualsevol dubte o consulta que puguis tenir. I els companys són importants per a continuar treballant en equip en molts casos i intercanviar experiències i dubtes. No perdre les nostres relacions amb alumnes i professors és important per a no perdre la motivació.

A Accés Acadèmia pots triar com formar-te. Coneix la nostra oferta formativa aquí: https://acces.cat/ O contacta amb nosaltres al 609 672 912 o a info@acces.cat i t’informarem sense compromís.