Què és el Marc Comú Europeu?

El Marc Comú Europeu o MECR és una manera de descriure com parles i entens un idioma estranger. Quin nivell tens. Hi ha diversos marcs de referència amb objectius similars, com el Consell Americà per a l’Ensenyament de Llengües Estrangeres (ACTFL, American Council on the Teaching of Foreign Languages Proficiency Guidelines), els exàmens de competències lingüístiques canadenques (CLB, Canadian Language Benchmarks), i l’escala de competència de la ILR (Interagency Language Roundtable). Però a diferència d’aquests, el MECR no està lligat a cap examen d’idioma específic.

El MECR és una escala europea que va ser específicament dissenyada per a aplicar-se a qualsevol idioma europeu, per la qual cosa pot utilitzar-se per a descriure les teves competències en anglès, en francès, en italià, en alemany o en l’idioma que sigui, sempre hi quan sigui un idioma que forma part del conjunt d’Europa. 

Perquè s’utilitza el MECR?

S’utilitza cada vegada més per a descriure el nivell de domini d’un idioma estranger, sobretot dins l’entorn acadèmic.

No obstant això, en els entorns empresarials, el MECR no s’entén tan bé. Si decideixes utilitzar el MECR en el teu currículum amb finalitats professionals, et recomanem que també hi incloguis un descriptor de nivell: Com la puntuació d’un examen estandarditzat o exemples d’on vas utilitzar les teves competències (estudis o feina a l’estranger, etc.).

Quins nivells té establerts?

El MECR estableix sis nivells de domini d’un idioma estranger. Aquests nivells són els següents:

  • A1: Accés 
  • A2: Plataforma
  • B1: Intermig
  • B2: Intermig Alt
  • C1: Domini eficaç
  • C2: Maestría 

A l’Acadèmia Accés fa 27 anys que preparem alumnes com tu. Fem cursos de preparació enfocats a que puguis aprovar els diferents nivells de cada idioma amb garanties. Descobreix quins nivells pots preparar-te amb nosaltres a la nostra web: https://acces.cat/ o informa’t sense compromís.