Accedir a la uni des d’un Cicle Formatiu

Entrar a la Universitat a través del Batxillerat no és la única opció. Si ets estudiant de segon any d’un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), i t’estàs plantejant quines opcions de futur tens un cop acabat el curs, has de saber que accedir directament al món laboral no és la única sortida. Si ho prefereixes, pots seguir estudiant per especialitzar-te més: Pots accedir a la Universitat!

Per accedir a la universitat des d’un CFGS no necessites superar les Proves d’Accés a la Universitat com aquells alumnes que venen d’un Batxillerat. La nota mitjana que obtinguis del CFGS és la nota que es tindrà en compte per optar a la carrera que vulguis. Només hauràs de fer la preinscripció universitària al portal d’accés a la universitat, presentant el certificat de les notes de la teva titulació. A més a més, aquesta nota té una validesa indefinida, pel que no és obligatori que sol·licitis l’admissió només finalitzar el cicle.

De totes maneres, si pel motiu que sigui la nota mitjana de la teva titulació no arriba a la nota de tall de la carrera que vols estudiar, tens la possibilitat de millorar-la presentant-te a la Fase Específica de les Proves d’Accés a la Universitat. Així podràs pujar fins a 4 punts la teva nota d’accés. La Fase Específica de les PAU et permet presentar-te a un màxim de 3 assignatures, però el càlcul de la nota d’admissió es farà amb les dues millors qualificacions.

Què més has de saber?

Si vols accedir a la universitat després d’acabar el teu cicle formatiu, has de saber que alguns graus també convaliden crèdits ECTS de part de les assignatures aprovades durant el curs, sempre que pertanyin a la mateixa branca de coneixement. Per descobrir si al grau que vols accedir et convaliden alguna cosa, has de consultar a la web de la facultat corresponent per trobar informació sobre la correspondència de crèdits.

A Accés portem 25 anys d’experiència en preparació de Proves d’Accés. Per això, tant si vens de Batxillerat com si has acabat un Cicle Formatiu de Grau Superior i vols presentar-te a les proves d’accés a la Universitat, et recomanem els nostres cursos.