Com evitar els nervis dels exàmens?

És normal que tinguem nervis abans d’un examen ja que hem de demostrar en una única prova tot el que hem après durant un curs. Per aquest motiu et portem alguns trucs per a evitar passar nervis abans dels exàmens.

1. No deixis les teves aficions 

És molt important que continuïs fent activitats que t’agraden. No et dediquis a tancar-te a la biblioteca o a la teva habitació per a estudiar sense parar. Això només et generarà més que estrès.

Dedica una estona al dia a les teves aficions. Pot ser que l’estudi et porti més temps del normal però intenta trobar una estoneta per a desconnectar la ment i el cos. Ja sigui quedar amb els teus amics o fer esport, però intenta deixar la ment en blanc. I sobretot, recorda que durant el temps que desconnectis, evita parlar d’exàmens!

2. Prepara-ho tot pel dia de l’examen

Preparar-se per a l’examen no es limita a estudiar davant d’un llibre. També cal mirar on és l’examen, com et desplaçaràs, a quina hora comença, requisits o paperassa a presentar o material que has de portar.

Tots aquests detalls solen comunicar-se a l’alumnat amb antelació. Per això, et recomanem que dediquis una estona a revisar-ho tot perquè no hi hagi sorpreses d’última hora que et puguin generar més neguit. 

3. Sigues puntual

Tingues en compte que si has de desplaçar-te pot sorgir qualsevol problema en el transport. Intenta arribar amb puntualitat, a poder ser amb marge de temps. És millor arribar abans que fer tard. Si arribes i encara queda estona per l’examen, també pots prendre alguna cosa en un lloc tranquil. T’ajudarà a relaxar-te.

4. Pensa en positiu

Posa’t sempre en el millor dels casos. No serveix de res que et martiritzis pensant que tot et sortirà malament. Com més positiu et sentis més tranquil·la tindràs la ment, i podràs posar tota la teva atenció a fer l’examen bé.

Ser positiu no significa perdre l’objectivitat i passar de tot. Cal ser realistes i no confiar que tot sortirà bé sense haver-se preparat l’examen. Però si has estudiat i vas preparat, no hi ha de què preocupar-se!

5. Porta uns hàbits de vida saludables

En èpoques d’exàmens és molt habitual deixar de fer esport i calmar l’ansietat amb menjar processats. Seguir una dieta estable que t’aporti tots els nutrients necessaris et farà sentir-te millor i realitzar activitat física et donarà més energies. Tampoc oblidis dormir les hores necessàries. Tots aquests factors units, poden ajudar-te molt!

Després d’aquests petits consells per a evitar els nervis abans dels exàmens és moment que comencis a preparar-te’ls. Com? A Accés Acadèmia t’ajudem a preparar tot allò que neccesitis. Pots consultar tot el que preparem accedint al següent enllaç: https://acces.cat/