Quan surten les notes de les PAU 2021?

Els dies 8, 9, 10 i 11 de Juny van tenir lloc les Proves d’Accés a la Universitat a Catalunya. Després de quatre dies d’exàmens, ara toca el més difícil: Esperar. 

Les notes de la Selectivitat 2021 es coneixeran després de Sant Joan, el divendres 25 de juny.

Aquestes notes seran només les dels exàmens de les PAU que s’han realitzat en aquesta convocatòria ordinària. Tots aquells estudiants que es presentin a la convocatòria extraordinària, coneixeran les notes després de realitzar els exàmens pertinents. 

A on es poden consultar les notes de la Selectivitat 2021?

Els resultats de les PAU 2021 es poden consultar a través del Portal Accés Universitat, a través del següent enllaç:

https://accesuniversitat.gencat.cat/accesuniversitat/consulta-notes-pau.html

  • Els resultats de l’última edició de les PAU:

Un 94,72% dels 32.641 estudiants que es van presentar a la última convocatòria ordinària de la fase general de la Selectivitat, que es va celebrar al juliol del 2020, van aconseguir aprovar-la. Un any abans havien estat el 96,42%.

La nota mitjana dels aprovats (6,613) va situar-se per sota de la del 2019 (6,617).

Si ens fixem en les qualificacions de les matèries amb més estudiants (Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura, Anglès i Història d’Espanya), la nota mitjana més alta va ser la de Llengua Catalana (6,87).

Llengua Castellana i d’Història es van quedar per darrera (6,73). Anglès (6,53) va ocupar aquesta vegada la quarta posició.

I una vegada tingui la meva nota, que he de fer?

Si la teva nota de les PAU és un aprovat, el següent pas és esperar que es facin públiques les notes de tall per saber a quin Grau Universitari pots accedir. Aquestes notes es faran públiques el 13 de juliol

Nota de la selectivitat, nota de tall i nota d’admissió 

Les notes de la selectivitat són aquelles que sorgeixen dels exàmens de les PAU, la nota de tall és la nota que cada Universitat assigna per accedir als seus graus; I la nota d’admissió a la Universitat de cada alumne pot anar dels 5 als 14 punts es calcula tenint en compte la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu i també les notes als exàmens de selectivitat, seguint aquesta fórmula:

  • 60 % de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu
  • 40 % de la nota de la fase general de la selectivitat


* Cal afegir-hi els dos exàmens de la fase específica amb més bona qualificació un cop ponderats per 0,1-0,2 (segons el grau de vinculació amb els estudis a cursar).

En el cas que hagis suspés la primera convocatòria de les PAU, no et preocupis, primer de tot pots demanar revisió. Si tot i així, no obtens l’aprovat, pots tornar a presentar-te a la convocatòria extraordinària al setembre.

Necesites preparació? A Accés et prepararem per superar les PAU amb els millors resultats i complir el somni d’entrar a la Universitat! Informa-te’n! sense compromís.