Com puc pujar nota de les Pau?

Si la teva nota d’admissió no és suficient per accedir al Grau Universitari que volies o bé s’ha publicat l’assignació de places a la universitat i no has pogut accedir a cap grau, no caiguis en un espiral de negatividad! Has de saber que tot té solució. Tens més oportunitats per aconseguir el teu somni. Pots presentar-se a la següent convocatòria de la prova d’accés a la universitat i intentar millorar la teva nota.

Si decideixes seguir aquest camí, has de saber que tens dues opciones possibles:

  • Repetir totes les proves de les PAU (que inclouen fase general i específica).
  • Presentar-te només a la part específica i mantenir la nota de la fase general juntament amb la mitjana de batxillerat.  

És important que sàpigues que si obtens una nota inferior a la següent convocatòria, no t’has de preocupar, ja que a la fase general sempre tindrà prioritat la millor qualificació obtinguda independentment de la convocatòria. A més, no tens límit de vegades per presentar-te, pots provar-ho tantes vegades com vulguis fins que obtinguis el resultat que desitges. El més important és no rendir-se!

No obstant això, volem ser sincers amb tu: Has de tenir en compte que les places dels estudis més demandats solen esgotar-se en la primera convocatòria, pel que en la segona, segurament no hi haura tantes places lliures. Per això, si no pots entrar al Grau que volies, pots esperar el curs següent per a tornar-ho a intentar. Però nosaltres et recomanem que valoris estudis relacionats que puguin ser una alternativa, i de cara al curs següent pots fer el salt al Grau que vulguis. A més, si tries un Grau de la mateixa modalitat, mai serà temps perdut, perquè en fer el salt d’un a l’altre et convalidaran assignatures.

De totes maneres, a Accés et preparem perquè treguis la nota que desitges a la primera i no hagis de passar per aquest procés de pujar nota. Has de preparar-te les Proves d’Accés a la Universitat? Has consultat els nostres cursos? Vés a l’apartat Cursos > PAU i allà els trobaràs tots!