No estic d’acord amb la nota!

Si no estàs d’acord amb la teva nota de les PAU, pots sol·licitar la revisió de la qualificació obtinguda en una o diverses proves realitzades. El termini de presentació d’aquestes sol·licituds és de tres dies hàbils, comptats a partir de la data de publicació de les qualificacions. Pots demanar la verificació de la qualificació o una nova correcció, segons ho creguis necessari. 

Que és la verificació de la qualificació?

En el procés de verificació de la qualificació el tribunal de correcció es revisa les qüestions d’aspectes formals i errades administratives. És a dir, es comprova bàsicament que s’hagin puntuat tots els apartats i que s’hagi realitzat correctament la suma d’aquests.

És important saber que si realitzes aquesta reclamació, no pots sol·licitar una correcció del mateix examen. Per això, et recomanem que ho tinguis molt clar. 

En què consisteix la nova correcció?

Si sol·licites una nova correcció, un professor diferent del que va fer la primera correcció, corregirà novament l’examen. En el cas que hi hagi una diferència igual o superior a dos punts entre les dues qualificacions, es realitza una tercera correcció. I en aquest cas, la nota serà la mitjana aritmètica de les tres correccions fetes. La nota pot ser igual, superior o inferior a la que es tenia.

Podré veure l’examen després de la verificació o nova correcció? 

Si, com a estudiant, tens dret a veure l’examen corregit una vegada ha finalitzat el procés de revisió.

Has de Preparar-te les Proves d’Accés a la Universitat? Descobreix els nostres cursos!